Una trobada formativa i cultural entre docents.

PAula, la trobada formativa i cultural dirigida a docents, és un espai emergent que pretén impulsar nous models d’educació perquè siguin més atractius, més conscients i perquè tenguin una major influència en la cultura. Un temps d’experiències i pensament en comú per augmentar els mínims educatius.

Un festival que genera un espai de reflexió.

PAula ha estat dissenyat com un festival únic i singular en el qual ens allunyam de convencionalismes i convidam a la reflexió i al pensament sobre l’acompliment escolar. Convidam a fer una nova interpretació del currículum escolar i de la seva aplicació, tot reivindicant l’autonomia, la identitat i la seguretat dels professionals educatius davant la meravellosa tasca de formar.

Connectant escoles i experiències des de la cultura

Amb una cita anual a Múrcia i a Palma, i pròximament a Madrid, Bilbao i Sevilla, volem donar a conèixer escoles, experiències i altres maneres d’entendre i sentir l’escola. I ja que PAula ho vol fer de la mà de la cultura, tant el format com el contingut han d’estar entregats a la bellesa i a impulsar un alt nivell cultural.

Els valors i la bellesa com experiència educativa.

A PAula els valors són els pilars fonamentals d’una societat. No sentim la tecnologia com una amenaça, però reconeixem que la velocitat és un desavantatge. Creiem en les identitats pedagògiques i en les de l’ensenyament, per això l’experiència és l’element més notable d’aquest projecte que iniciàrem el 2017. La bellesa, l’experiència estètica o el saber fer els identificam amb la qualitat de vida i amb el benestar d’una societat. Així per exemple, entenem que els nostres fills i les nostres filles mereixen una arquitectura amable que els permetin ser competitius el dia de demà.

Més enllà de convencionalismes.

Aquest festival educacional per a mestres, psicòlegs i psicòlogues, pedagogs i pedagogues, pares i mares, vol rompre amb tota l’estructura establerta, tradicional i heretada. Creiem, i estam plenament convençuts, que hi ha noves formes de fer les coses, millors i més agradables, tot i que mai seran les definitives. Creiem i estam convençuts que la formació contínua és una oportunitat, i que una capacitació compartida, activa, cultural i creativa és la formació que garanteix mínimament el desenvolupament i la consecució de persones conscients, lliures i íntegres.

Cap a l’escola com espai d’experiències de coneixement.

PAula proposa, des d’ara mateix però d’una manera lenta, desposseir-se de la idea de que escola és igual a educació. L’escola ha de ser un lloc per estar-s’hi, per a desenvolupar-se durant uns anys de la manera més agradable possible, un espai ple d’oportunitats guiades i d’adquisició de coneixements i cultura. L’educació ha d’estar a la societat, a la família, en el proïsme. L’escola està en la societat.